herplaatsingscoach

Stoere Siem zoekt dito eigenaar

Deze knappe Boomer is Siem. Siem is slim. Siem is gevoelig. Siem is een pup die niet bij een goede fokker vandaan komt. Dat is een spannende combinatie waarbij je als onervaren eigenaar samen met je pup voor heel veel uitdagingen komt te staan. Dat was en is het geval bij Sien en zijn eigenaren. Soms is er geen goede match, om wat voor reden dan ook, tussen hond en eigenaren en dat is in dit geval zo. Dat is de reden dat er nu een nieuwe ervaren eigenaar voor Siem wordt gezocht.

Siem is 3 jaar, gecastreerd, gechipt en volledig gevaccineerd. Hij heeft meerdere cursussen gedaan met één van de eigenaren en er zijn een paar gedragstherapeuten geweest om te helpen alles in zo goed mogelijke banen te leiden.

Siem is graag in de buurt van zijn eigenaar. Hij is slim en dol op snoepjes en dat is een fijne combi om samen met de nieuwe eigenaar nieuwe dingen te oefenen. Siem heeft begeleiding nodig bij bezoek wat binnen komt en bij het ontmoeten van honden buiten aan de riem. Hij maakt namelijk een hoop kabaal bij bezoek en bij honden aan de lijn ontmoeten buiten. Hij is niet agressief maar kan wel uitvallen en intimiderend opspringen. Als de andere hond dit gedrag naar Siem vertoont, dan houdt hij zich gedeisd en gaat een conflict uit de weg. Siem weet gewoon niet zo goed hoe je op de juiste manier kennis kunt maken. Tegenwoordig loopt Siem mee met een roedel honden van de uitlaatdienst. Dat gaat heel goed. Ook in andere roedels doet hij het prima. Zijn intimiderende gedrag laat hij met name zien wanneer hij één op één een andere hond ontmoet.  

Siem heeft moeite met alleen zijn. Hij gaat in een bench als de eigenaren weg gaan maar kan gaan blaffen als hij iets hoort. Dat blaffen stopt dan niet snel als er niemand is om hem gerust te stellen. Verder is Siem een hele rustige hond in huis. Is zindelijk en gaat heerlijk liggen slapen, ook als er bezoek is en hij even heeft kunnen wennen. Tussendoor spelen met een piepbeestje of balletje en dan is het weer tijd om lekker te rusten.

Er staat een kop op kleine Siem, hij weet wat hij wil. Hij is gevoelig, zeer slim en op zoek naar die nieuwe dito eigenaar. Een andere stabiele teef zou fijn zijn voor Siem. Een voorbeeld hebben doet vaak heel goed. Een nieuwe eigenaar die Siem gaat leren om anders te reageren als er bezoek binnen komt. Een nieuwe eigenaar die Siem gaat leren om op de juiste manier met honden kennis te maken. Siem is een top maatje en absoluut de moeite waard om energie in te stoppen. Denkt u die perfecte nieuwe eigenaar te zijn voor Siem stuur dan een uitgebreide mail incl foto’s van huis en tuin naar wilma@herplaatsingscoach.com en wie weet maakt u binnenkort kennis met Siem die in Alblasserdam verblijft.