herplaatsingscoach

Over mij

Mijn naam is Wilma de Joode. Al van kleins af aan ben ik dol op dieren. Thuis hadden mijn ouders geiten, kippen, katten en ik ben opgegroeid met Duitse Herders.

Dieren zijn altijd mijn grote liefde geweest.

Toen ik in 2000 naar Bosnië vertrok om daar vrijwilligerswerk te doen voor mensen had ik niet kunnen bedenken wat het mij allemaal zou brengen. Door mijn Reikiwerk in Bosnië ben ik gaan werken met en voor de zwerfhonden in  het door oorlog verwoeste land. In Bosnië kwam ik in aanraking met de duizenden  zwerfhonden daar. Het raakte mij enorm en ik besloot een stichting op te richten om deze dieren te gaan helpen. Zeven jaar lang ben ik voorzitter geweest. Minimaal twee keer per jaar organiseerde ik trips naar Bosnië waar we in het asiel gingen werken dat mijn stichting financieel ondersteunde. Castratie- en Educatieprojecten opgezet. Het was een zeer bijzonder zware, intensieve en waardevolle tijd. Mijn leven is in en door Bosnie ingrijpend veranderd. In positieve zin want ik vond  mijn passie en dat waar ik goed in ben.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Bosnië kwam ik als asielbeheerder in Nederland te werken. Ik had geen diploma maar werd aangenomen op basis van mijn ervaring. Werken met vrijwilligers, met honden, met herplaatsen, pr en contacten leggen. Ik haalde al snel het benodigde diploma. Ruim tien jaar ben ik beheerder geweest van het asiel. Ik heb ondertussen al heel wat opleidingen, workshops en lezingen gevolgd betreft hondengedrag. 

Sinds ik weg ben bij het asiel help ik mensen met het herplaatsen van hun hond. Ik kijk naar wat de hond nodig heeft, niet naar wat mensen zo graag willen. Daar ligt mijn kracht en dat maakt dat ik een goede herplaatser ben. 

Op 3 feb 2021 heb ik Stichting Sterk voor Dieren opgericht. Deze stichting helpt minima met het betalen van de noodzakelijke (medische)zorg voor hun huisdier(en). De adoptiekosten voor een hond die via mij een nieuwe eigenaar vindt komt ten goede van Sterk voor Dieren. 

OPLEIDINGEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

2020 – Instructeur 1 Martin Gaus Academy

2020 – Pet college: Let\’s go banana\’s. Over hondenpubers (Judith Lissenberg)

2020 – Hormonen! De invloed op de ontwikkeling van de jonge hond (Sam Turner)

2020 – Pet college: Hap, Click, Weg (Judith Lissenberg)

2019 – Vechtende honden uit elkaar halen workshop (Tinley)

2018 – Dog Detective workshop (Sarah Fisher)

2017 – Een uitvallende hond in huis (Monique Bladder)

2012 – T-Touch gezelschapsdieren training (Sarah Fisher)

2011 – Honden en Kattenbesluit (Aeres Training centre Barneveld)

2011 – ABA Algemene basis opleiding voor africhters (Dogvision/Tinley)

2011 – T-Touch workshop (Sarah Fisher)

2011 – Leiden of Lijden workshop (Arvid van Putten)

2011 – Kattengedrag  (Gaus academie. Sonja van Leeuwen)

2008 – Workshop T-Touch voor honden (Marjolein Prins)

2001 – Touch for Health 1 t/m 4 (Ingrid van Niekerk)

1992 – Reiki 1 & 2