Daisy vertelt…

Ik ben Daisy. Een pientere, vrolijke en energieke dame die bij een gastgezin verblijft.

Mijn beginjaar was hectisch en daarom moest ik veel leren. Mijn voormalige eigenares werd ziek en ik werd tijdelijk opgevangen door familie. Helaas kon ik niet terug naar de voormalige eigenares en de familie waar ik verbleef had de situatie onderschat en boden mij niet wat ik als pup nodig had. Ze besloten om afstand van mij te doen. Tot ik werd opgehaald door het gastgezin was ik het die de leiding had al had ik geen idee wat ik deed. Ik ben in de watten gelegd en kon bijna niets verkeerd doen. Het maakte mij onzeker. Ik laat duidelijk merken dat ik er ben, maar uiteindelijk ben ik een onderdanig, onzeker hondje dat goed begeleid moet worden. Ik ben gevoelig voor stemverheffing. Onverwachte bewegingen en harde plotselinge geluiden maken mij onzeker. Vuurwerk is geen probleem maar als je bijv een kopje laat vallen ga ik snel naar mijn veilige plek.

Bij het gastgezin was het wennen. Ik moest de aandacht delen met 2 andere honden. Er staat een eigen mand en bench. Ik mocht niet zomaar op schoot springen en ik was niet de baas. Dit vind ik soms lastig want ik bepaal graag de regels want ik heb nu eenmaal graag de beste plek in huis en alles onder controle. Nu ik al enkele maanden bij het gastgezin ben, al veel heb geleerd en goed wordt begeleid ben ik al rustiger en ken ik meer regels. Als je duidelijk bent, hou ik me aan de regels. Ik ben gek op aandacht en lig super graag op schoot. Ik meld me dan ook regelmatig zodat je me niet vergeet. Komt dat niet uit, stuur me dan naar m‘n mandje. Dat vind ik minder leuk, maar ik snap inmiddels wel dat ik niet altijd op schoot kan. Ik heb ook geleerd dat, als het gastgezin weg gaat, ik in de bench moet. Ik snap dat ze weer terugkomen en dat ik tot die tijd lekker kan rusten, niet het huis hoef te bewaken of me druk hoef te maken om wat er allemaal op straat gebeurt. Uren wegblijven dat kan niet, ik heb wel mijn beweging en aandacht nodig want ik ben nog jong en heb veel energie.

Mijn belangrijkste vooruitgang? Laatst in het bos, ver genoeg van de openbare weg, mocht de riem af en kon ik lekker rennen met alle andere honden en kwam ik terug als het gastgezin mij riep. Ik wil met mijn nieuwe eigenaar heel graag wandelen en samen verder oefenen en trainen met loslopen. Aan de riem lopen moet ik ook wel blijven oefenen want ik loop alle kanten op en loop graag vooraan. Andere honden reageer ik wisselend op. Maar over het algemeen, als ik rustig kennis kan maken dan gaat het goed. Door mijn ongeremdheid ben ik soms iets minder oplettend hoe ik op honden reageer en ook daar ben ik met het gastgezin druk mee aan het oefenen. Je leest het al wel, ik ben geen beginnershond.Weet je wat ik helemaal geweldig vindt? Op schoot bij mijn eigenaar. Heerlijk tegen je aan liggen en dan zo in slaap vallen. Dat vind ik zo fijn!

Nog wat andere nuttige informatie over mij. Ik ben 1 jaar, gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd en ik verblijf bij een gastgezin in Wierden. Denk jij, denken jullie, die perfecte nieuwe eigenaar voor mij te zijn? Wil jij samen met mij op avontuur en knuffelen? Heb jij ervaring met honden opvoeden en trainen stuur dan een uitgebreide mail incl foto’s van huis en tuin/balkon naar wilma@herplaatsingscoach.com en wie weet maken wij binnenkort kennis met elkaar. Ik kijk er naar uit en wacht met spanning want ik ben klaar voor een nieuwe echte eigenaar.